Hruška je dobrým zdrojem vitaminu C a výborným zdrojem vlákniny. Má velmi nízký obsah nasycených tuků, cholesterolu a sodíku. Vždy je dobré si vybírat potraviny s nižším obsahem sodíku nebo bez sodíku. Co všechno umí hruška pro naše zdraví?
Snižuje riziko onemocnění srdce a vysokého krevního tlaku, infarktu a mozkové mrtvice, zbavuje nás virů, má protirakovinové účinky, zabraňuje poškození tepen, snižuje riziko osteoporózy, pomáhá při léčbě zácpy a udržet v těle vápník, je vhodná i pro diabetiky.
Vařené a pečené hrušky se používají proti kašli. Plané hrušky mají stejné účinky jako ušlechtilé.
Pomáhá odvar i čaj
Odvar z hrušek se v lidovém léčitelství podává při horečce a zimnici. Čaj ze sušených hrušek je dobrým lékem proti průjmu, odvar z mladých lístků pomáhá rozpouštět močové a žlučníkové kameny. Hrušky se nejčastěji doporučuje konzumovat čerstvé nebo v podobě kompotu.
(nag)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1995723
DnesDnes673
VčeraVčera821
Tento týdenTento týden1494
Tento měsícTento měsíc15339

Partnerské weby