Opatrně s aviváží

Víte, že velké množství aviváže může na oblečení udělat velké šmouhy? Také u ručníků by se to nemělo přehánět, protože pak méně sají.

Fígl na

odpalované těsto

Pokud chcete péct dezert z odpalovaného těsta, zkuste si stěrku na roztírání těsta namočit ve studené vodě. Zjistíte, že odpalované těsto se pak na ni nelepí a dobře se s ním pracuje.

Upotřebení vanilky

Pokud použijete vanilkový lusk na přípravu sladkého pokrmu, i vyškrábaný ho můžete ještě využít. Třeba ho ponořte do čajové konvice, malé kousky vmíchejte do mleté kávy. Uvidíte, jak neuvěřitelně příjemně nápoj provoní.

S fénem na radiátory

S prachem mezi žebry ústředního topení si skvěle poradí obyčejný fén na vlasy. Stačí jen pod topení rozprostřít noviny, kam se prach rozvířený fénem, který je potřeba zapnout na plný výkon i teplotu, usadí.

Šťavnatější maso

Pokud vaříte hovězí maso k omáčce, nedávejte ho do studené vody, ale vložte ho do horké. Maso bude jemnější a šťavnatější.

Šetřete s olejem

Pokud používáte k vaření a přípravě pokrmů dražší druhy olejů - například olivový, ořechový a podobně, přelijte je do láhve s rozprašovačem. Dávkování bude úspornější.

(se)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2011617
DnesDnes235
VčeraVčera727
Tento týdenTento týden1697
Tento měsícTento měsíc7942

Partnerské weby