Před rakovinou plic ochrání karotka, brokolice, květák, zelí, rajčata a špenát. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace čerstvého ovoce a zeleniny významně snižuje riziko vzniku rakoviny plic a to až o čtyřicet procent. Kuřáci mají ve své krvi nedostatek kyseliny listové, která hraje důležitou roli v prevenci rakoviny plic. Při konzumaci potra vin se zvýšeným obsahem vitaminu C se zhoubné nádory plic vyskytují méně. U lidí s nízkými hladinami vitaminu E se vyskytlo více případů zhoubných nádorů plic, což potvrzují nedávné studie. Podle mnohých výzkumů je tento vitamin důležitou zbraní proti této zákeřné chorobě. Osoby s vysokými hladinami selenu, jednoho z významných antioxidantů, jsou méně ohroženy rakovinou plic, což prokázaly nedávno prováděné holandské studie. Kvůli ochraně plic se také doporučuje pít více zeleného čaje. Nejlepší cestou, jak předcházet rakovině plic, je nekouřit a ani pasivně nevdechovat cigaretový kouř.
(žuk)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2311708
DnesDnes513
VčeraVčera801
Tento týdenTento týden2183
Tento měsícTento měsíc18634

Partnerské weby