Bazalka. Důležitá je zejména v italské kuchyni, neobejde se bez ní tradiční příprava rajčatových pokrmů. Jedná se o přírodní utišující prostředek - uvolňuje napětí, zklidňuje nervovou soustavu. Také by měla podporovat zažívání a tlumit žaludeční křeče. Bazalkový čaj pomáhá při nevolnosti.
Pažitka. Nenápadná rostlina z čeledi cibulovitých. Vylepšuje chuť bram bor, vaječných jídel, polévek a omáček. Pažitka povzbuzuje chuť k jídlu a usnadňuje zažívání při rekonvalescenci.
Máta. Listy mnoha druhů máty se používají při vaření, například při dochucení skopového a do zákusků. Máta podporuje zažívání a horký vývar z ní pomáhá zejména na počátku nachlazení.
Oregano (dobromysl). Tato bylina se používá do nádivek a do pizzy. Údajně podporuje zažívání a ve formě vývaru zmírňuje kašel, příznaky nachlazení i chřipky. Jako léčivá rostlina se však nesmí používat v těhotenství. (vel)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2183377
DnesDnes186
VčeraVčera516
Tento týdenTento týden2407
Tento měsícTento měsíc10316

Partnerské weby