Pověst všeléku, jakou jablko má, je zasloužená. Po staletí se jablka podávala rekonvalescentům pro rychlejší zotavení po nemoci, léčily se jimi záněty dutin, kašel, zácpa, chudokrevnost a nespavost. Posilují odolnost organismu proti nemocem a jsou výborným pomocníkem při trávení, podporují funkci jater, napomáhají odbourávání kyseliny močové a dalších toxických látek. Jablka obsahují až třicet procent pektinu, účinné látky, která snižuje hladinu cholesterolu a krevních tuků a napomáhají tak při snižování hmotnosti. Doporučuje se před hlavním obědem nebo večeří sníst jedno jablko se slupkou.
(jam)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2308185
DnesDnes315
VčeraVčera895
Tento týdenTento týden5321
Tento měsícTento měsíc15111

Partnerské weby