Důležitou roli při předcházení nejen rakovině sehrává strava. V prevenci onkologických onemocnění jsou ceněny především košťáloviny. Například brokolice je vynikajícím zdrojem vitaminu C, užitečného beta-karotenu, kyseliny listové, draslíku a železa. Čím tmavší má barvu, tím více těchto látek obsahuje. Zdravé buňky před karcinogenními může chránit jídelníček, v němž nechybí listová nebo růžičková kapusta, květák, hlávkové zelí. Kysané zelí zvyšuje odolnost organismu, silně protirakovinné účinky mají v zelí zejména látky zvané izotiokyanáty. Také růžičková kapusta obsahuje živiny zvané glukosinoláty, jež aktivují enzymy, které dokáží zastavit výrobu karcinogenů.
(mp)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2219507
DnesDnes26
VčeraVčera639
Tento týdenTento týden26
Tento měsícTento měsíc12032

Partnerské weby