Uvaříme červenou řepu i se slupkou, očistíme ji těsně před použitím. Nastrouháme ji nahrubo, mírně osolíme a přidáme pravý lesní včelí med místo cukru, neboť posiluje vlastnosti řepy.

Jak vyrobíme vitaminovou vodu z červené řepy? Nastrouháme jednu syrovou řepu, dáme dvě polévkové lžíce do sklenice vařící vody a ponecháme stát po dobu jedné hodiny. Nakonec důkladně přecedíme, přidáme trochu včelího medu a popíjíme 1 třetinu šálku třikrát denně, nejlépe před jídlem.

Šťáva z červené řepy se nedoporučuje lidem se zvýšenou kyselostí žaludečních šťáv, zejména by ji neměli užívat jedinci, kteří trpí zánětem žaludeční sliznice (chronická gastritida). Pro lidi s vysokým tlakem je červená řepa velmi užitečná. Obsahuje betain, který pomáhá zejména při srdečně cévních problémech.
(mudr)

DODATEK
Červená řepa se lépe tráví spolu s mrkví. Pro zlepšení krevního obrazu je výborná kombinace červené řepy, mrkve a včelího medu.
 

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2069256
DnesDnes467
VčeraVčera1237
Tento týdenTento týden1704
Tento měsícTento měsíc16292

Partnerské weby