V boji proti rakovině se rovněž hledá lék z tradičních přírodních zdrojů. Britští vědci přišli přitom na to, že dobře známá směs koření kari by mohla snížit pravděpodobnost onemocnění rakovinou tlustého střeva.
Při sledování etnického původu a zvyklostí u 500 pacientů trpícími touto formou rakoviny bylo zjištěno, že i když přibližně 20 procent lidí mělo asijské kořeny, jen pouze dva lidé pocházeli z této etnické skupiny. Podle vědců by to mohlo naznačovat, že právě časté požívání kari koření by mohlo zabránit vzniku rakoviny tlustého střeva.
Při této příležitosti byla rovněž podrobně studována i směs kari a po rozsáhlých laboratorních testech došli vědci k názoru, že hledanou potenciálně protinádorovou látkou může být v tomto případě kurkumin, který tvoří součást koření kurkuma. Proto vznikly rovněž nové tablety s vysokou koncentrací dotyčné látky a vědci dále sledují, zda dokáže u pacientů skutečně zpomalit postup nemoci.
(vel)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2237393
DnesDnes498
VčeraVčera833
Tento týdenTento týden1331
Tento měsícTento měsíc13458

Partnerské weby