Domácí nepravé matjesy
1 kg oloupané a na kostičky pokrájené cukety, 6 větších pokrájených cibulí, 200 ml oleje, 30 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 6 lžiček soli
Všechny suroviny dáme do misky, důkladně promí cháme a odložíme asi na pět dnů do chladničky.

Lososová pomazánka
1 krabička olejovek v rajčatovém protlaku, 1 malý kelímek tatarské omáčky, citronová šťáva, pórek na ozdobení
Olejovky rozmixujeme s tatarskou omáčkou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. „Lososovou“ pomazánku mažeme na plátky bílé veky, ozdobíme na kolečka pokrájeným pórkem a ihned podáváme.

Falešná rybí pěna
100 g másla, 100 - 150 g nastrouhaného celeru, sardelová pasta, mletý bílý pepř, sůl, citronová šťáva
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhaný celer, sardelovou pastu, pepř a sůl. Dochutíme citronovou šťávou a vše dobře promícháme. Část pěny můžeme obarvit kečupem. Pěnu mažeme na kolečka rohlíků, ozdobíme podle fantazie a ihned podáváme.

Falešné halušky
Těstoviny (vrtule, nudle), brynza nebo měkký plnotučný tvaroh, uzený špek nebo slanina
Uvaříme těstoviny a zároveň vyškvaříme slaninu nebo špek. Do scezených těstovin vmícháme brynzu nebo tvaroh, vyškvařenou slaninu a ihned podáváme. (jam)

 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2219169
DnesDnes327
VčeraVčera498
Tento týdenTento týden3566
Tento měsícTento měsíc11694

Partnerské weby