Když už jste v jednom kole, určitě se objeví chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si ke kávě dali kousek výborné domácí bábovky? Než začneme péci:
… bábovkovou formu musíme dobře vymazat vyhřátým tukem, který rozetřeme štětečkem či peroutkou do všech rýh a prohlubenin formy. Tuk necháme trochu ztuhnout, a potom formu vysypeme hrubou moukou, jemnou s trouhankou, nastrouhanými ořechy či strouhaným kokosem.
… těsto plníme jen do dvou třetin, protože pečením nabude. Při plnění hrneme těsto od středu více ke krajům, jen tak se při pečení těsto uprostřed nevyboulí a nepopraská.
… upečenou bábovku poznáme podle dozlatova zbarveného povrchu a při dotyku prstů je těsto pevné a pružné. Je-li dostatečně propečená, zjistíme obvyklým způsobem. Do středu bábovky vpíchneme špejli, nechytá-li se těsto na dřívko, je bábovka propečená.
… nejde-li, bábovka dobře vyklopit, položíme na dno obrácené bábovkové formy mokrou vyždímanou utěrku. Těsto se tak od formy lépe uvolní.
… chceme-li aby bábovka dostala sladkou, trochu křupavou kůrku, ještě horkou ji hodně posypeme moučkovým cukrem.
… upečenou a vychladlou bábovku jednou až dvakrát podélně rozřízneme, naplníme libovolným krémem a poté spojíme do původního tvaru. Vznikne jakýsi zajímavý „bábovkový dort“.
 (jam)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2200199
DnesDnes435
VčeraVčera541
Tento týdenTento týden3701
Tento měsícTento měsíc9949

Partnerské weby