„Moje maminka trpí v posledních letech silnou obezitou,“ píše Hanka z Krumlova. „Přestala sladit cukrem, vše si dosla zuje medem. Sníží tím opravdu přísun kalorií?“ ptá se Hanka.
Med se skládá z téměř 80 procent z cukru – a z toho je 40 procent fruktózy (ovocného cukru), 30 procent glukózy (hroznového cukru) a 10 procent maltózy (sladového cukru). Med je tedy ve skutečnosti znamenité sladidlo – ale kdo sází na med aby omezil kalorie, nebude příliš úspěšný. Tento včelí nektar je jen o velmi málo „lehčí“ než cukr.
(zla)
 

Planety radí i varují

SPIRIT seznamka

SPIRIT seznamkaA

E-shop

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2450814
DnesDnes593
VčeraVčera636
Tento týdenTento týden2845
Tento měsícTento měsíc1760

Partnerské weby

apartman banner