Kvasinkovou infekci může vyvolávat porušení rovnováhy mikroorganismů v těle vlivem nepříznivého zdravotního stavu, oslabeného imunitního systému, nesprávného stravování, cukrovky, užívání velkých dávek antibiotik, k

 přenosu může dojít i pohlavním stykem.

Bylo zjištěno, že vegetariánská strava bez mléka a mléčných produktů dokáže potlačovat kvasinkové infekce. Trápí-li vás kvasinkové infekce a žádná léčba nezabírá, bude nezbytné upravit acidobasickou rovnováhu organismu, tedy odkyselit organismus. I z hlediska prevence onemocnění je na místě výrazně omezit nebo zcela vyřadit z jídelníčku potraviny, které překyselení způsobují. Kvasinkám svědčí kyselé prostředí, proto v případě nemoci musíte omezit vše, co v těle vytváří kyselé prostředí - bílé pečivo, maso, uzeniny, vývary z mas, mléčné výrobky, všechny potraviny s obsahem barviv a konzervantů. Nepřehánějte konzumaci brambor, oříšků, sóji, hub, při výběru ryb dávejte přednost mořským rybám před sladkovodními.

Výrazné nebezpečí představuje cukr. Kvasinky ho milují a ve sladkém prostředí se lépe množí. Budete-li jíst sladké, nikdy se nezbavíte kvasinkového onemocnění. Úplným omezením cukru není sice možné kvasinkovou infekci zlikvidovat, ale můžete tomu napomoci. Nevhodné jsou všechny druhy jednoduchých cukrů, veškeré sladkosti, med, sušené ovoce, umělá sladidla, buďte však opatrní i při konzumaci čerstvého ovoce, protože obsahuje příliš mnoho cukru. Vysoký obsah cukrů mají banány, hroznové víno, mandarinky, broskve, dále kompoty, džemy, sirupy, konzervované ovoce.

(žuk)

Planety radí i varují

SPIRIT seznamka

SPIRIT seznamkaA

E-shop

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2523027
DnesDnes590
VčeraVčera787
Tento týdenTento týden2129
Tento měsícTento měsíc14795

Partnerské weby

apartman banner