Paní Barboru Z. z Hlučína zajímá: "Vím, že se olej ze semen konopí využívá v kosmetice. Má i nějaké další upotřebení - mohu ho používat i při vaření?"
Konopný olej patří díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega-3 a omega-6 k nejcennějším rostlinným olejům. Je opravdu výborným pomocníkem zejména pro osoby trpící akné, atopickým ekzémem či lupénkou. Lze ho s úspěchem aplikovat i v rámci hojení ran a na popáleniny. Má protizánětlivé a protikřečové účinky, není psychoaktivní.
Co se využití v kuchyni týče, je to výborný doplněk stravy. Můžete ho používat obdobně jako olivový či slunečnicový olej, ale vhodný je především pro studenou kuchyni (saláty a podobně).
(cul)
Konopný olej si můžete objednat i prostřednictvím zásilkového obchodu Spirit - www.spiritobchod.cz

Planety radí i varují

SPIRIT seznamka

SPIRIT seznamkaA

E-shop

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2470449
DnesDnes284
VčeraVčera580
Tento týdenTento týden864
Tento měsícTento měsíc2079

Partnerské weby

apartman banner