Jemná polévka

Potřebujeme: 300 g růžiček, 50 g másla, 20 g hladké mouky, l žloutek, 200 g smetany, 1 cibuli, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř, trochu muškátového oříšku, sůl, nať

petržele.

Postup: Kapustičky s kořením vaříme v osolené vodě. Mezitím osmahneme na másle pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a vzniklou jíšku zavaříme do polévky. Zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali žloutek. Můžeme podávat s pokrájenou, na másle osmaženou, houskou.

Růžičková kapusta v těstíčku

Potřebujeme: 400 g kapustových růžiček, 1 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, sůl, tuk na smažení.

Postup: Očištěné pevné kapustové růžičky spaříme ve vařící slané vodě (asi tři minuty), vyndáme je cedníkem, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jednotlivé růžičky nabodneme na špejli, smočíme v těstíčku z mouky a vejce a vložíme do horkého tuku. Smažíme je do zlatožluta. Je to výborná příloha k pečenému kuřeti.

Kapusta se strouhankou

Potřebujeme: 400 g růžičkové kapusty, 150 g strouhanky, 80 g másla, sůl.

Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, podlijeme trochou vody, krátce podusíme a necháme okapat. Máslo rozpustíme, vmícháme do něj strouhanku a kapustu ve směsi obalíme. Podáváme se šťouchanými brambory ochucenými česnekem.

Smažená kapusta

Potřebujeme: 500 g hlávek růžičkové kapusty, sůl, hrubou mouku, trochu mléka, 1 vejce, strouhanku, olej.

Postup: Růžičky kapusty opláchneme a povaříme ve slané vařící vodě. Poloměkké vyndáme a necháme na sítě okapat a vychladnout. Potom je obalíme v mouce, vejci rozkvedlaném s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji a podáváme s bramborem nebo chlebem.

(dra)

Planety radí i varují

SPIRIT seznamka

SPIRIT seznamkaA

E-shop

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2427509
DnesDnes617
VčeraVčera662
Tento týdenTento týden2707
Tento měsícTento měsíc22988

Partnerské weby

apartman banner