Před rakovinou plic ochrání karotka, brokolice, květák, zelí, rajčata a špenát. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace čerstvého ovoce a zeleniny významně snižuje riziko vzniku rakoviny plic a to až o čtyřicet procent. Kuřáci mají ve své krvi nedostatek kyseliny listové, která hraje důležitou roli v prevenci rakoviny plic. Při konzumaci potra vin se zvýšeným obsahem vitaminu C se zhoubné nádory plic vyskytují méně. U lidí s nízkými hladinami vitaminu E se vyskytlo více případů zhoubných nádorů plic, což potvrzují nedávné studie. Podle mnohých výzkumů je tento vitamin důležitou zbraní proti této zákeřné chorobě. Osoby s vysokými hladinami selenu, jednoho z významných antioxidantů, jsou méně ohroženy rakovinou plic, což prokázaly nedávno prováděné holandské studie. Kvůli ochraně plic se také doporučuje pít více zeleného čaje. Nejlepší cestou, jak předcházet rakovině plic, je nekouřit a ani pasivně nevdechovat cigaretový kouř.
(žuk)
 

Planety radí i varují

SPIRIT seznamka

SPIRIT seznamkaA

E-shop

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2472417
DnesDnes441
VčeraVčera563
Tento týdenTento týden2832
Tento měsícTento měsíc4047

Partnerské weby

apartman banner