Rok 2023 v kostce – Štír

Vzhledem k četným dotazům, které se týkají průběhu roku 2023, postupně zveřejníme nástin pro jednotlivá znamení zvěrokruhu, který zpracovala astroložka, kartářka a numeroložka Daniela Hannah (www.astrokarty.cz).

Co čeká zrozence znamení Štíra?

+ V jaké životní oblasti čekat problémy a těžkosti: Od ledna Černá Luna z karmického pohledu působí na vytvoření pořádku v oblasti kariéry a práce. Problémy či stagnaci v pracovní rovině mohou způsobit rodiče, děti či partneři (například těhotenství, nemoc dítěte, rodičů nebo partnera).

Můžete změnit práci, nebo být v pracovní oblasti nespokojeni. Díky tomu dojdete k zásadnímu rozhodnutí, které bude mít vliv na vaši budoucnost v oblasti pracovních aktivit. Od října vám pak Černá Luna přebíhá přes oblast přátel a osob blízkých. Můžete prožít zklamání, změnit společnost, zemi, přátele. Můžete se přestěhovat nebo změnit práci. Někoho můžete ztratit, některé vztahy se ukončí, aby se uvolnil prostor pro nové vazby. Ukáže se, kam kdo patří, kdo je přítel a kdo nepřítel.

+ Kde čekat životní posun: Jupiter do května posiloval vaši psychiku a zdravotní stav obecně. Museli jste se věnovat svému zdraví a životnímu stylu. Od května působí Jupiter, planeta štěstí a rozmachu, pozitivně na vztahy (smlouvy a dohody), zejména v souvislosti s majetkem a penězi.

Pokud máte nevyhovující vztah, zasáhne a postupně vám jej odebere ze života. Jupiter také napomůže vzniku nových vazeb. Vstoupí vám do života někdo důležitý jak v pracovní, tak v osobní rovině. Zlepší se vztahy v rodině, v práci nebo se sousedy. Bude přáno novým dohodám, smlouvám a nastavení nových pravidel.

+ Novoluní a úplněk, zlomové okamžiky roku 2023: Dne 5. května vrcholí úplněk ve vašem znamení a současně je zatmění Měsíce. Vyjasní se situace v oblasti vztahů, zatmění toto téma podtrhuje. Slunce spolu s Uranem mohou být iniciátory překvapivých změn. Několik dní před úplňkem bude kritických, hlídejte si zdraví. Dne 13. listopadu vrcholí novoluní ve vašem znamení. Dodá vám energii do nových začátků. Můžete realizovat nové projekty, začít podnikat. Při novoluní působí navíc i Ceres s Marsem. Signalizuje to hektické období.

+ Uran: Od jara 2019 se Uran pohybuje ve vztahové oblasti. Může tak dojít ke změnám ve vztazích či názorech na ně. Uran prochází tímto tématem sedm let. Pokud v tomto období jakákoli planeta zaktivuje Uran, očekávejte zásadní změnu ve vztazích – partnerských, pracovních i rodinných. Výrazné zlepšení očekávejte na jaře 2024.

(zem)