Nedoceněné schopnosti zvířat

Psi a kočky máme jako kamarády, často jsou doslova členy rodiny. Jejich blízkost nás naplňuje, neumíme si bez nich představit život. Dělají nás prostě šťastnějšími. Ale oni toho

umějí mnohem více.

Oddaná léčitelka

Již ve starém Egyptě byla kočka uctívaným tvorem. Nejenže se pilně starala, aby v sýpkách hlodavci neničili úrodu, byla také přítelem nejednoho mystika. V tajemných úkonech hrála velmi důležitou roli. Mágové věřili, že kočka má kontakt se světem mrtvých. Měla být dokonce jakýmsi strážcem brány do tohoto světa. Pokud tedy vidíte kočku, jak upřeně zírá na jedno místo, můžete si být skoro jisti, že vidí ducha.

Věřilo se, že kočka nosí štěstí a požehnání. Nejcennější v tomto směru byly kočky černé. I dnes víme, že kočka záměrně vyhledává energeticky nepříliš dobrá místa. V její moci je taková místa dokonale očistit, umí se negativní energie skvěle zbavit. Stejné je to u člověka, umí z něj „vytáhnout“ nemoc, nebo na ni alespoň včas upozornit. Kočka si prý dokonce hravě poradí s kletbou a uřknutím.

Je vědecky prokázáno, že kočičí předení má blahodárný vliv na srdce a krevní tlak. Přítomnost kočky v rodině znamená, že lidé jsou méně nemocní, nebo vůbec. Má blahodárný vliv na psychické rozpoložení člověka, umí zbavit stresu a napětí.

Nerozlučný přítel

Pes je na rozdíl od nezávislé kočky, chránící si svůj prostor, nastaven tak, že neustále rozdává lásku. Je napojen na naši energii tak, že ji absorbuje a naprosto s ní splyne. Není tedy výjimkou, že pokud chrání člověka, je ochoten za něj položit i život.

Špatnou energii odstranit sice neumí, ale aby neublížila člověku, bere ji raději na sebe. Člověk by měl vynaložit stejné úsilí a zahrnout psa stejnou láskou, jakou mu dává on. Jen tak mu může pomoci odstranit vše špatné, co dobrovolně absorboval.

Světem mrtvých se psi tolik, jako kočky, nezabývají, protože jim jsou otevřeny ještě světy další. Přes jejich těla proudí k lidem vesmírná energie z prostorů, které jsou těmi nejpozitivnějšími. Terapeutické vlastnosti psa jsou zcela nezpochybnitelné. Ve chvílích léčení umí shromáždit energii a vyslat ji co nejpřesněji na místo, kde je potřeba.

Nejen psi a kočky ovládají pozitivní síly, o kterých člověk nemá často vůbec ponětí. Mnoho dalších druhů zvířat provází člověka a propojují nad ním energii tak, aby byl co možná nejšťastnější a nejzdravější. Ne vždy je jim člověk ale dostatečně vděčný…

(nad)

Foto: Pixabay